Dusené býčie žľazy

2018-01-08

Popis

Dusené býčie žľazy pre gurmánov, ktoré podávame na opečenej cesnakovej hrianke.

Ingrediencie

  • 4 lyžica masti
  • 1 ks cibuľu
  • 400 g očistených býčích žliaz
  • 1 menšiu feferónku
  • 1 dl bieleho vína
  • mäsový vývar
  • soľ
  • majorán

Postup

Krok 1

Na horúcej masti opečieme na rezance pokrájané žľazy, pridáme na mesiačiky pokrájanú cibuľu a spolu dusíme, za stáleho miešania, do odparenia tekutiny. Pridáme feferónku pokrájanú na tenké kolieska, premiešame , podlejeme bielym vínom. Po odparení vína podlievame mäsovým vývarom a dusíme do zmäknutia pod pokrievkou. Nakoniec pridáme soľ (podľa potreby) a majorán. Necháme tekutinu odpariť a odstavíme z ohňa. Podávame na opečenej cesnakovej hrianke.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 801
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

802

Podobné recepty:
  • Pastierska roštenka

    Pastierska roštenka

  • Restovaná kuracia pečeň

    Restovaná kuracia pečeň

  • Pečeň s ryžou na zelenine

    Pečeň s ryžou na zelenine

kuk