Fašírky zo sójovej bielkoviny
2018-01-19- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Sójové pokrmy
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fašírky zo sójovej bielkoviny
Ingrediencie
- 100 g sójovej bielkoviny
- 150 g koreňovej zeleniny
- 80 g póru
- 40 g sójovej múky
- sójová omáčka
- soľ
- zeleninový vývar
- vegeta
- rasca
- 3 strúčik cesnaku
- strúhanka
- olej na pečenie
Postup
Krok 1
Sójovú bielkovinu zalejeme zeleninovým vývarom a necháme napučať. Koreňovú zeleninu umyjeme, očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle, pór nakrájame na kolieska. Nastrúhanú zeleninu zmiešame s napučanou sójovou bielkovinou, pridáme sójovú omáčku, rascu, prelisovaný cesnak, sójovú múku a vegetu. Vzniknutú hmotu necháme 10 minút odležať. Z hmoty tvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke a opečieme na rozpálenom oleji.