Baklažánové kari

2015-11-27

Popis

Jedlo plné výrazných vôní a chutí. Také je baklažánové kari.

Ingrediencie

  • 1 ks baklažán
  • soľ
  • 2 ks cibule
  • olej
  • plátok čerstvého zázvoru
  • 1/2 lyžička kardamonu
  • 1/2 lyžička kurkumy
  • 1/2 lyžička pomletej rímskej rasce
  • 500 g paradajok
  • mleté čierne korenie
  • 400 g kyslej smotany
  • hrsť vňate koriandru

Postup

Krok 1

Baklažán pokrájame na kocky, posolíme ich, dáme do sita a necháme odkvapkať. Cibule pokrájame a v horúcom oleji speníme. Pridáme čerstvý zázvor najemno postrúhaný. Chvíľu podusíme. Pridáme kardamon, kurkumu, pomletú rímsku rascu, pokrájané paradajky, soľ, mleté čierne korenie. Baklažán pokvapkáme olejom, premiešame, vyžmýkame a ogrilujeme. Pridáme do hrnca a varíme do úplného zmäknutia. Oheň vypneme, po chvíli, za stáleho miešania, pridáme smotanu a vňať koriandru.

Krok 2

Znova dáme na oheň a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 500
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

501

Podobné recepty:
  • Pierogi ruskie (poľské jedlo)

    Pierogi ruskie (poľské jedlo)

  • Karfiol na spôsob diviny

    Karfiol na spôsob diviny

  • Ľahké tvarohové guľky

    Ľahké tvarohové guľky

kuk