Zelenina s cestovinou (geršle so zeleninou)

2012-12-14

Ingrediencie

  • 1 cibuľu, 3 lyžice oleja, 1 mrkvu, 1 menší pór, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, 2 dl zeleninového (mäsového) vývaru, 150 g húb, 100 g hrášku, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate alebo zelenej časti póru. Geršle: 1 vajce, 100 g hrubej múky, štipku soli.

Postup

Krok 1

Z vajca, múky a štipky soli vymiesime tvrdšie cesto. Cesto necháme asi 30 minút odpočívať (prikryté, alebo zabalené do fólie). Postrúhame ho na hrubšom strúhadle, rozprestrieme na plech a vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia. Pečieme do zlato hneda. Po upečení zlepené, či spečené časti geršlí pooddeľujeme. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na kocky pokrájanú mrkvu, na štvorčeky pokrájaný pór, soľ a mleté čierne korenie. Krátko spolu podusíme. Pridáme mletú červenú papriku a podlejeme vývarom. Pridáme pokrájané huby a podusíme do mäkka. Pridáme geršle, hrášok a za občasného podlievania dusíme do zmäknutia geršlí. Hotové jedlo posypeme petržlenovou vňaťou, alebo zelenou časťou póru a tvarohom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 512
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

513

Podobné recepty:
  • Zemiakova harula bez muky

    Zemiakova harula bez muky

  • Rožteky plnené marmeládou

    Rožteky plnené marmeládou

  • Paprikový zaváraný šalát

    Paprikový zaváraný šalát

kuk