Tortové piškótové cesto s vanilkovým krémom

2012-12-15

Ingrediencie

  • 200 g trstinového cukru, 200 g masla, 1 vanilku, 4 vajcia, 200 g hladkej múky. Na sirup: 1 dl vody, 100 g kryštálového cukru. Na krém: 400 g zmäknutého masla, 300 g práškového cukru, niekoľko kvapiek vanilkového extraktu.

Postup

Krok 1

V elektrickom šľahači do peny vyšľaháme trstinový cukor s maslom, semienkami vanilky a jedným vajcom. Šľaháme ďalej a postupne, striedavo, pridávame hladkú múku a tri vajcia. Vyšľahané cesto rozdelíme do dvoch tortových foriem, vymastených a múkou vysypaných a pečieme 25 až 30 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Sirup uvaríme z vody a cukru. Vodu a cukor za stáleho miešania varíme asi 10 minút. Upečené korpusy plošne rozrežeme na dve časti. Všetky štyri časti potrieme sirupom a odložíme na 20 minút do chladničky. Krém: v elektrickom šľahači vymiešame zmäknuté maslo s práškovým cukrom a niekoľkými kvapkami vanilkového extraktu. Krémom potrieme jednotlivé vrstvy korpusu zľahka vrch aj bočné steny a tortu odložíme do chladničky. Po dobrom vychladnutí potrieme hrubšou vrstvou krému vrch a bočné steny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 655
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

656

Podobné recepty:
  • Viedenský zákusok

    Viedenský zákusok

  • Slaninovo vajcový koláč

    Slaninovo vajcový koláč

  • Mamkin závin 'Jolana'

    Mamkin závin 'Jolana'

kuk