Mäsová sekaná

2012-12-16

Ingrediencie

  • 3 lyžice masti, 1 cibuľu, 4 včerajšie rožky, mlieko, 2 vajcia, 250 g mletého mäsa, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, čerstvý majorán, strúhanku.

Postup

Krok 1

Na masti osmažíme do zlatista nadrobno pokrájanú cibuľu. Pečivo pokrájame na kocky, zvlhčíme ich mliekom, pridáme 2 vajcia, mleté mäso, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak, posekané lístky čerstvého majoránu a osmaženú cibuľu. Rukou vymiešame. Ak je zmes riedka, primiešame strúhanku. Z masy vytvarujeme bochník, potrime ho masťou, posypeme strúhankou, ktorú rukami pozatláčame k bochníku, vložíme do pekáča, podlejme vodou, prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme 45 minút. Posledných 10 minút pečieme sekanú odokrytú.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 221
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

222

Podobné recepty:
  • Guľky v kapuste

    Guľky v kapuste

  • Pikantná roláda pečená

    Pikantná roláda pečená

  • Pagáče z mletého kuracieho mäsa

    Pagáče z mletého kuracieho mäsa