karfiol so zelerom sedano /pre dni váh podľa lunárneho kalendára, kedy je vhodné jesť "kvety a tuky"

2012-12-20

Ingrediencie

  • cibuľa, olej, cukor, soľ, zeler sedano stopky aj vňať, 1 väčšia ružička karfiolu-to je kvet, cesnak, zeleninová kocka, príloha: pohánka, vhodná podľa lun. kal.

Postup

Krok 1

naši predkovia boli viacej spätý s prírodou, s ročnými cyklami, s prácami na pôde, s Mesiacom a tomu podriaďovali napr. zber zemiakov, sadenie a pod., ale aj práce na stavbe sa dajú robiť podľa týchto kritérií, kedy farba lepšie schne, kedy umývať okná, kedy prať s polovičným množstvom prášku, kedy klásť parkety, aby nevŕzgali, robiť rôzne nátery a pod...takto nejak reaguje v súlade s Mesiacom aj naše telo, a všetko čo s tým súvisí, preto predkladám recepty aj v tomto smere., P o s t u p : na olej dáme na tenké mesiačiky pokrájanú cibuľu, pridáme cukor, soľ, o chvíľu na drobné kocočky pokrájané stopky zeleru sedano, potom pridáme pokr. karfiol a cesnak, podlejeme trochu vodou, dusíme., na záver, už skoro bez varenia dodáme vňať zeleru sedano, tiež pokrájanú najemno., okrem zeleninovej kocky nedáme už žiadne korenie, necháme vyniknúť použité ingrediencie, podávame s pohánkou, viď niektorý z receptov prípravy pohánky /napr. s čilli a sójovou omáčkou/

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 513
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

514

Podobné recepty:
  • Zapečené cestoviny so špenátom

    Zapečené cestoviny so špenátom

  • Zemiaková kaša s naklíčenou pšenicou a kyslou kapu

    Zemiaková kaša s naklíčenou pšenicou a kyslou kapu

  • Pirohy plnené šampiňónmi

    Pirohy plnené šampiňónmi

kuk