Pagáčiky z ovčieho tvarohu

2012-12-26

Ingrediencie

  • 250 g ovčieho tvarohu, 250 g stuženého tuku na pečenie (napríklad Palmarin, Heliol, Hélia), polohrubú múku, soľ, 1 vajce, 100 g tvrdého syra.

Postup

Krok 1

Zmäknutý tuk vymiesime s tvarohom a postupne pridávame múku so soľou, až vznikne pomerne husté cesto. Z cesta vytvarujeme bochník, zabalíme do fólie a odložíme do chladničky, najlepšie do druhého dňa. Z cesta vyvaľkáme plát hrubý 1 cm, potrieme ho rozšľahaným vajcom, posypeme strúhaným syrom a povykrajujeme menšie pagáčiky. Poukladáme ich na plech a vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia. Po piatich minútach teplotu znížime na 160 stupňov Celzia a pečieme do svetlo hneda.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 538
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

539

Podobné recepty:
  • Čokoládovosmotanový zákusok

    Čokoládovosmotanový zákusok

  • Smotanový koláč s tvarohom

    Smotanový koláč s tvarohom

  • Šomló halušky

    Šomló halušky

kuk