Bavorský syrový krém
2015-12-03- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Mliečne nátierky
Popis
Jemný krém zo syra, ktorý podávame na ľadovom šaláte. Bavorský syrový krém je zjemnený smotanou.
Ingrediencie
- 300 g syru brie
- 100 g mäkkého smotanového syra
- 3 lyžica kyslej smotany
- 75 g masla
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 2 ks jarné cibuľky s vňaťou
- soľ
- mleté biele korenie
- mletú červenú papriku
- drvenú rascu
- 1/2 hlávka ľadového šalátu
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžica olivového oleja
Postup
Krok 1
Syr brie rozmiagame vidličkou, vymiešame so smotanovým syrom, smotanou, zmäknutým maslo, horčicou, mletým bielym korením, mletou červenou paprikou a drvenou rascou, podľa chuti.
Krok 2
Zmiešame s nadrobno pokrájanou cibuľkou aj s vňaťou. Krém podávame v menších listoch šalátu. Väčšie listy šalátu pokrájame na rezance, zmiešame so zálievkou z lyžice citrónovej šťavy, lyžice olivového oleja, lyžice vody a soli.