Bryndzové knedličky

2016-03-10

Popis

Chuťovka, ktorá sa používa ako predjedlo.

Ingrediencie

  • 200 g bryndze
  • 3 plátok želatíny
  • 4 krajec celozrnného chleba
  • 50 g sušených paradajok v olivovom oleji
  • 2,5 dl smotany na šľahanie
  • 2 lyžica 2 lyžice cmaru alebo kyslej smotany

Postup

Krok 1

Deň vopred si pripravíme krém freš: smotanu na šľahanie nalejeme do uzatvárateľného pohára (napríklad na zaváranie) a primiešame do nej 2 lyžice cmaru alebo kyslej smotany. Pohár uzatvoríme a poriadne trepaním premiešame. Pohár odložíme do tmy, pri izbovej teplote, na 12 až 24 hodín. Smotana by za túto dobu mala zhustnúť. Pred použitím premiešame. Použijeme iba 50 g.

Krok 2

Bryndzu zmiešame s krém freš. Želatínu namočíme do studenej vody. Keď napučí, zmiešame ju s bryndzou a necháme stuhnúť. Krajčeky chleba postrúhame. Z bryndze vytvarujeme dvomi lyžicami knedličky, obalíme ich v chlebových omrvinkách a servírujeme ozdobené sušenými paradajkami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 333
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

334

Podobné recepty:
  • Ragú z bažanta na spôsob monteglace

    Ragú z bažanta na spôsob monteglace

  • Nátierka z krabích tyčiniek

    Nátierka z krabích tyčiniek

  • Nátierka z ovsených vločiek

    Nátierka z ovsených vločiek