Špalda - pomazánka zo zŕn

2013-01-03

Ingrediencie

  • špalda, olej, 1/2 na mesiačiky pokrájanej cibule, čilli tekuté, džíra mletá, kurkuma, mahá korenie, mletá červená sladká paprika, mleté čierne korenie, sójová omáčka, sušený cesnak, 1/2 ČL paradajkový pretlak, prípadne 1/4 ČL kremžskej horčice a soľ, chlieb, tvrdý syr

Postup

Krok 1

...naši predkovia si už pred mnohými rokmi všimli, ako v tú-ktorú hodinu fungujú jednotlivé orgány, aj to, že potom sú 12 hod. v útlme a tomu podriadili aj stravu a čas, kedy sa najesť., predkladám jeden recept pripravený v tomto duchu: na olej dáme cibuľu, keď je osmahnutá, pridáme koreniny, a nakoniec prepláchnutú špaldu, ktorá bola cez noc namočená /preto je už mäkká/, podľa chuti môžeme jednu časť ochutiť paradajkovým pretlakom., do zmesi nadrobíme chlieb, podávame teplé s kúskom tvrdého syra /napr. emmentaler/, konzumujeme najradšej medzi 7. a 9. hod., kedy je telo schopné absorbovať všetky potrebné výživné látky /a aj podľa lunárneho kalendára v dňoch panny prijímame zdravé obilniny/ -jan./13

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 471
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

472

Podobné recepty:
  • Tekvicové knedličky s paradajkovou omáčkou

    Tekvicové knedličky s paradajkovou omáčkou

  • Knedličky do polievky /mňamkové/ zo zemiakov, z detskej a celozrnnej hrubej špaldovej krupice - bez vajíčka

    Knedličky do polievky /mňamkové/ zo zemiakov, z detskej a celozrnnej hrubej špaldovej krupice - bez vajíčka

  • Tekvicou plnené tortelliny

    Tekvicou plnené tortelliny

kuk