Tvarohové pirohy zo zemiakového cesta

2013-01-03

Ingrediencie

  • 150 g hladkej múky, 150 g hrubej múky, 300 g uvarených zemiakov, soľ, 1 vajce, 80 g masla. Tvarohová plnka: 300 g tvarohu, soľ, 2 žĺtky.

Postup

Krok 1

Hladkú múku premiešame s hrubou, pridáme pretlačené zemiaky, soľ, vajce a vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme a na polovicu plátu pokladieme kôpky tvarohovej plnky vo vzdialenosti asi 4 cm. Druhou polovicou cesta kôpky zakryjeme, cesto okolo plnky popritláčame a pokrájame. Naplnené pirohy vhodíme do vriacej osolenej vody a zľahka ich vareškou zamiešame, aby sa neprilepili na dno. Keď pirohy vyplávajú na povrch vyberieme ich dierkovanou naberačkou, dáme do misy a polejeme roztopeným maslom. Tvarohová plnka: tvaroh pretlačíme cez sito, podľa chuti osolíme, či osladíme, pridáme žĺtky a vymiešame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 479
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

480

Podobné recepty:
  • Šalát zo zmrazenej fazuľky

    Šalát zo zmrazenej fazuľky

  • Liptovské vajcia

    Liptovské vajcia

  • Citrusová nátierka

    Citrusová nátierka