Tvarohové pirohy zo zemiakového cesta
2013-01-03- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo syra a tvarohu
Ingrediencie
- 150 g hladkej múky, 150 g hrubej múky, 300 g uvarených zemiakov, soľ, 1 vajce, 80 g masla. Tvarohová plnka: 300 g tvarohu, soľ, 2 žĺtky.
Postup
Krok 1
Hladkú múku premiešame s hrubou, pridáme pretlačené zemiaky, soľ, vajce a vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme a na polovicu plátu pokladieme kôpky tvarohovej plnky vo vzdialenosti asi 4 cm. Druhou polovicou cesta kôpky zakryjeme, cesto okolo plnky popritláčame a pokrájame. Naplnené pirohy vhodíme do vriacej osolenej vody a zľahka ich vareškou zamiešame, aby sa neprilepili na dno. Keď pirohy vyplávajú na povrch vyberieme ich dierkovanou naberačkou, dáme do misy a polejeme roztopeným maslom. Tvarohová plnka: tvaroh pretlačíme cez sito, podľa chuti osolíme, či osladíme, pridáme žĺtky a vymiešame.