Fašírky s popučeným cesnakom a so zeleninovým šalátom
2018-01-17- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Od lusa/nidhi
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fašírky s popučeným cesnakom a so zeleninovým šalátom
Ingrediencie
- fašírky: kukuričná krupica
- zeleninová kocka
- 2 strúčik cesnaku
- ovsené vločky
- sójová omáčka
- pohánka
- cuketa
- mrkva
- 1 ks stonka zeleru sedano
- 2-3 ks ružičkového kelu
- kúsok červenej papriky
- koreniny: sušený cesnak
- mleté čierne korenie
- kurkuma
- majoránka
- mahá korenie
- mletá červená sladká a štipľavá paprika
- sušená petržlenová vňať
- olej.
- šalát: zemiaky
- drvená rasca
- soľ
- cibuľa
- 1 str. cesnaku
- červená paprika
- mrkva
- paradajka
- biela guľatá reďkovka
- nakladaná
- alebo čerstvá uhorka.
- balzamikový nálev: aceto balsamico
- cukor
- olej
- 1/4 lyžička sójovej omáčky
- voda
- podľa potreby aj iné
Postup
Krok 1
fašírky: kukuričnú krupicu uvariť so zelenin. kockou+pridať popučený cesnak so soľou /-iba vtedy, keď je cesnak popučený so soľou 10 min. pred ďalšou úpravou, sa z neho uvoľnia všetky potrebné výživné látky a náš organizmus ich môže naplno využiť/, ovsené vločky uvariť s vodou a sójovou omáčkou, pohánku uvariť s vodou a zelenin. kockou nie celkom do rozvarenia., cuketu, mrkvu a zeler postrúhať najemno, kel nahrubo, papriku pokr. nadrobno, pridať koreniny, kukur. krupicu, pohánku, ovs. vločky, všetko premiešať, urobiť fašírky /nemusia byť úplne hutné, môžeme ich formovať priamo na panvici a radšej tenšie/, potom ich opražiť z oboch strán.,
Krok 2
šalát: zemiaky uvariť s rascou, cesnak upraviť ako pri fašírkach, mrkvu postrúhať nahrubo, ostatné pokrájať nadrobno, vložiť do balzamikového nálevu