Sabayon s hroznom

2013-01-07

Ingrediencie

  • 4 žĺtky, 100 g práškového cukru, 1 dl sladkého vína (marsaly), 1 pomaranč (kôru), 100 g hrozna, 1/2 lyžičky citrónovej kôry.

Postup

Krok 1

Nad horúcou parou za stáleho šľahania metličkou spojíme žĺtky s práškovým cukrom. Keď sa vytvorí hustá pena, zašľaháme do nej (už nie nad parou) postrúhanú pomarančovú kôru. Tenkým pramienkom prilievame sladké víno a stále šľaháme. Keď sa všetko dokonale spojí, misku preložíme do studenej vody (s ľadom) a ďalej šľaháme. Krém – sabayon rozdelíme do štyroch misiek a dozdobíme prekrojenými bobuľami hrozna, z ktorého sme odstránili zrniečka. Posypeme citrónovou kôrou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 680
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

681

Podobné recepty:
  • Banánovo tvarohové guľky na ananásovom ragú

    Banánovo tvarohové guľky na ananásovom ragú

  • Jablká zapekané so zmrzlinou

    Jablká zapekané so zmrzlinou

  • Mexické škoricové keksíky

    Mexické škoricové keksíky

kuk