Sabayon s hroznom
2013-01-07- komentárov
- Kategórie: Dezerty , Ovocné dezerty
Ingrediencie
- 4 žĺtky, 100 g práškového cukru, 1 dl sladkého vína (marsaly), 1 pomaranč (kôru), 100 g hrozna, 1/2 lyžičky citrónovej kôry.
Postup
Krok 1
Nad horúcou parou za stáleho šľahania metličkou spojíme žĺtky s práškovým cukrom. Keď sa vytvorí hustá pena, zašľaháme do nej (už nie nad parou) postrúhanú pomarančovú kôru. Tenkým pramienkom prilievame sladké víno a stále šľaháme. Keď sa všetko dokonale spojí, misku preložíme do studenej vody (s ľadom) a ďalej šľaháme. Krém – sabayon rozdelíme do štyroch misiek a dozdobíme prekrojenými bobuľami hrozna, z ktorého sme odstránili zrniečka. Posypeme citrónovou kôrou.