Zapečená hrianka s volským okom

2013-01-07

Ingrediencie

  • 20 g masla, 2 lyžice hladkej múky, 1 dl svetlého piva, 100 g syru čedar, cayenské korenie, worcesterskú omáčku, dijonskú horčicu, 2 krajce chleba, 4 plátky šunky, 2 vajcia.

Postup

Krok 1

Na masle opražíme do zlatista hladkú múku. Do svetlej zásmažky, postupne prilievame, za stáleho miešania, pivo. Do vzniknutej omáčky postupne primiešame nahrubo postrúhaný syr. Po roztopení syra prisypeme podľa chuti cayenské korenie, niekoľko kvapiek worcesterskej omáčky, lyžičku dijonskej horčice a omáčku odstavíme. Zľahka opečený krajec chleba potrieme maslom, položíme naň šunku a vrstvu syrovej omáčky. Vložíme do rúry vyhriatej na maximum a krátko zapečieme (do zlatista). Po upečení navrch položíme volské oko.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 220
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

221

Podobné recepty:
  • Hlivový špíz

    Hlivový špíz

  • Nátierka zo syra s modrou plesňou

    Nátierka zo syra s modrou plesňou

  • Syrové boulette

    Syrové boulette