Cibuľová vajcová žemľovka

2016-04-14
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 60 min.

Popis

Žemľovka nemusí byť len nasladko s ovocím. Po ochutnaní tejto varianty nebudete viac chcieť inú!

Ingrediencie

  • 3 ks vajcia uvarené natvrdo
  • 1 ks cibuľu
  • bravčovú masť (olej)
  • 1 ks surové vajce
  • 2,5 dl smotany
  • 1/2 lyžička mletej červenej papriky
  • soľ
  • 6-8 krajec bieleho toastového chleba
  • 2 lyžica omrviniek bieleho chleba
  • 50 g prerastenej slaniny
  • 1 lyžica nadrobno pokrájaných lístkov ligurčeka

Postup

Krok 1

Cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska a rozoberieme ich na jednotlivé krúžky. Obalíme ich v hladkej múke a vypražíme o zlatista v malom množstve masti.

Krok 2

Surové vajce, smotanu, mletú červenú papriku, masť po opekaní cibule, soľ vyšľaháme metličkou.

Krok 3

Do vymastenej zapekacej misy dáme 2 až 3 krajčeky chleba. Na chlieb navrstvíme kolieska vajec uvarených natvrdo a opraženú cibuľu. Prikryjeme ďalšími krajčekmi chleba. Polejeme horúcou masťou a zalejeme ochutenou smotanou. Posypeme omrvinkami bieleho toastového chleba a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Zapekáme asi 15 minút.

Krok 4

Na malom množstve masti opražíme na menšie kocky pokrájanú slaninu, ktorou posypeme porcie žemľovky. Porcie posypeme aj pokrájaným ligurčekom. Pri vegetariánskej verzie nahradíme masť olejom a slaninu nepoužijeme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 656
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

657

Podobné recepty:
  • Veľkonočný vitamínový šalát

    Veľkonočný vitamínový šalát

  • Cestoviny s brokolicou a karfiolom

    Cestoviny s brokolicou a karfiolom

  • Zapečené zemiaky s hubami a praženicou

    Zapečené zemiaky s hubami a praženicou

kuk