Kukuričné placky s klobásou a syrom
2013-01-14- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 100 g hladkej múky (pšeničnej), 50 g polohrubej múky kukuričnej, olivový olej, soľ, 200 g údenej klobásy, 3 strúčiky cesnaku, 1 feferón, 2 jarné cibuľky, polovicu červenej kapie alebo kalifornskej papriky, 200 g paradajok, mleté čierne korenie, 100 g tvrdého syru Čedar.
Postup
Krok 1
Pšeničnú a kukuričnú múku vymiešame s 1,5 dl vody, tromi lyžicami olivového oleja a štipkou soli. Cesto necháme asi 30 minút odpočinúť. Na lyžicu olivového oleja opečieme na kocky pokrájanú klobásu, na malé kúsky pokrájaný cesnak, feferón a kalifornskú papriku. Krátko osmažíme a pridáme na kocky pokrájané paradajky, soľ, mleté čierne korenie a krátko podusíme. Cesto rozdelíme na dve polovice a z každej vyvaľkáme okrúhlu placku s priemerom asi 20 cm. Nasucho ich opečieme na panvici. Na opečenú placku navrstvíme vydusenú zeleninovú zmes s klobásou a posypeme postrúhaným Čedarom.