Kukuričné placky s klobásou a syrom

2013-01-14

Ingrediencie

  • 100 g hladkej múky (pšeničnej), 50 g polohrubej múky kukuričnej, olivový olej, soľ, 200 g údenej klobásy, 3 strúčiky cesnaku, 1 feferón, 2 jarné cibuľky, polovicu červenej kapie alebo kalifornskej papriky, 200 g paradajok, mleté čierne korenie, 100 g tvrdého syru Čedar.

Postup

Krok 1

Pšeničnú a kukuričnú múku vymiešame s 1,5 dl vody, tromi lyžicami olivového oleja a štipkou soli. Cesto necháme asi 30 minút odpočinúť. Na lyžicu olivového oleja opečieme na kocky pokrájanú klobásu, na malé kúsky pokrájaný cesnak, feferón a kalifornskú papriku. Krátko osmažíme a pridáme na kocky pokrájané paradajky, soľ, mleté čierne korenie a krátko podusíme. Cesto rozdelíme na dve polovice a z každej vyvaľkáme okrúhlu placku s priemerom asi 20 cm. Nasucho ich opečieme na panvici. Na opečenú placku navrstvíme vydusenú zeleninovú zmes s klobásou a posypeme postrúhaným Čedarom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 363
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

364

Podobné recepty:
  • Kelové fašírky s údeným mäsom

    Kelové fašírky s údeným mäsom

  • Špargľa v teľacom plátku

    Špargľa v teľacom plátku

  • Rajčiny s mäsovou plnkou

    Rajčiny s mäsovou plnkou

kuk