Rizoto so špikom

2013-01-15

Ingrediencie

  • 80 g masla, 50 g hovädzieho špiku, 2 šalotky, 250 g ryže, 2 dl vína, štipku šafranu, 0,5 l hovädzieho vývaru, 40 g parmezánu, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate.

Postup

Krok 1

Na polovici masla a hovädzom špiku speníme najemno pokrájanú šalotku. Pridáme ryžu, podlejeme vínom, v ktorom sme chvíľu močili šafran. Postupne prilievame hovädzí vývar a za stáleho miešania dusíme, pokým ryža nie je mäkká. Pridáme druhú polovicu masla, premiešame, prikryjeme a odstavíme z ohňa. Porcie posypeme čerstvo postrúhaným parmezánom a nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 832
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

833

Podobné recepty:
  • Gratinované zemiaky

    Gratinované zemiaky

  • Zemiaky restované

    Zemiaky restované

  • Vargyho domáca majonéza

    Vargyho domáca majonéza

kuk