Rizoto so špikom
2013-01-15- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Teplé
Ingrediencie
- 80 g masla, 50 g hovädzieho špiku, 2 šalotky, 250 g ryže, 2 dl vína, štipku šafranu, 0,5 l hovädzieho vývaru, 40 g parmezánu, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate.
Postup
Krok 1
Na polovici masla a hovädzom špiku speníme najemno pokrájanú šalotku. Pridáme ryžu, podlejeme vínom, v ktorom sme chvíľu močili šafran. Postupne prilievame hovädzí vývar a za stáleho miešania dusíme, pokým ryža nie je mäkká. Pridáme druhú polovicu masla, premiešame, prikryjeme a odstavíme z ohňa. Porcie posypeme čerstvo postrúhaným parmezánom a nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou.