Rizoto so špikom

2013-01-15

Ingrediencie

  • 80 g masla, 50 g hovädzieho špiku, 2 šalotky, 250 g ryže, 2 dl vína, štipku šafranu, 0,5 l hovädzieho vývaru, 40 g parmezánu, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate.

Postup

Krok 1

Na polovici masla a hovädzom špiku speníme najemno pokrájanú šalotku. Pridáme ryžu, podlejeme vínom, v ktorom sme chvíľu močili šafran. Postupne prilievame hovädzí vývar a za stáleho miešania dusíme, pokým ryža nie je mäkká. Pridáme druhú polovicu masla, premiešame, prikryjeme a odstavíme z ohňa. Porcie posypeme čerstvo postrúhaným parmezánom a nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 799
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

800

Podobné recepty:
  • Ryža hrášková

    Ryža hrášková

  • Orientálna zelenina k bifteku

    Orientálna zelenina k bifteku

  • Červená kapusta na český spôsob

    Červená kapusta na český spôsob

kuk