Špagety s tuniakom z konzervy
2013-01-20- komentárov
- Kategórie: Cestoviny, pizza , Špagety
Ingrediencie
- Olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, 1 čili papričku, 1 konzervu (400 g) krájaných paradajok, 100 g zelených olív, 1 konzervu (160 g) konzerva tuniaka v oleji, soľ, 240 g cherry paradajok, 300 g špagiet, soľ, zopár lístkov bazalky alebo rukoly.
Postup
Krok 1
Na troch lyžiciach olivového oleja speníme na tenké plátky pokrájaný cesnak a na tenké kolieska pokrájanú čili papričku. Pridáme paradajky z konzervy, olivy pokrájané na kolieska a spolu varíme, za občasného premiešania do mierneho zhustnutia. Pridáme tuniaka z konzervy, aj s olejom, premiešame a podľa chuti osolíme. Osobitne na lyžici oleja opečieme sherry paradajky. Keď začnú praskať, odstavíme ich z ohňa. Špagety uvaríme podľa návodu na balení. Uvarené špagety scedíme a pridáme k tuniakovej omáčke a premiešame. Porcie dozdobíme cherry paradajkami a potrhanými lístkami bazalky alebo celými lístkami rukoly.