Špagety s tuniakom z konzervy

2013-01-20

Ingrediencie

  • Olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, 1 čili papričku, 1 konzervu (400 g) krájaných paradajok, 100 g zelených olív, 1 konzervu (160 g) konzerva tuniaka v oleji, soľ, 240 g cherry paradajok, 300 g špagiet, soľ, zopár lístkov bazalky alebo rukoly.

Postup

Krok 1

Na troch lyžiciach olivového oleja speníme na tenké plátky pokrájaný cesnak a na tenké kolieska pokrájanú čili papričku. Pridáme paradajky z konzervy, olivy pokrájané na kolieska a spolu varíme, za občasného premiešania do mierneho zhustnutia. Pridáme tuniaka z konzervy, aj s olejom, premiešame a podľa chuti osolíme. Osobitne na lyžici oleja opečieme sherry paradajky. Keď začnú praskať, odstavíme ich z ohňa. Špagety uvaríme podľa návodu na balení. Uvarené špagety scedíme a pridáme k tuniakovej omáčke a premiešame. Porcie dozdobíme cherry paradajkami a potrhanými lístkami bazalky alebo celými lístkami rukoly.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 640
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

641

Podobné recepty:
  • Zapekané cestoviny podľa Janky Hubinskej

    Zapekané cestoviny podľa Janky Hubinskej

  • Penne rigate s brokolicou

    Penne rigate s brokolicou

  • Špagety s hubami a syrom

    Špagety s hubami a syrom

kuk