Zemiakový koláčik na paradajkovej omáčke
2013-01-20- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- Zemiakový puding: 300 g v šupke uvarených zemiakov, 100 g masla, 3 vajcia, strúhanku, muškátový oriešok. Paradajková omáčka: 4 paradajky, 6 cherry paradajok, 2 lyžice kečupu, 1 cibuľu, 4 lyžice oleja.
Postup
Krok 1
Zemiakový puding: maslo vymiešame so žĺtkami a ošúpanými, postrúhanými, zemiakmi. Primiešame štipku postrúhaného muškátového oriešku, štvrť lyžičky soli, mleté čierne korenie. Zľahka primiešame sneh z bielkov a hmotou naplníme do dvoch tretín maslom vymastené a strúhankou vysypané formičky. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 20 minút. Paradajková omáčka: na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme paradajky pokrájané na kocky, cherry paradajky pokrájané na štvrtiny, kečup a krátko podusíme. Omáčku rozmixujeme a prepasírujeme.