Farebné laskonky

2018-01-15

Popis

Farebné laskonky

Ingrediencie

  • 90 g bielkov
  • 25 g krupicového cukru
  • 225 g kryštálového cukru
  • 1,2 dl vody
  • 110 g mandľovej múky
  • 1 lyžička červeného práškového potravinárskeho farbiva
  • 3 lyžica ríbezľovej marmelády
  • 60 g mascarpone

Postup

Krok 1

225 g kryštálového cukru zalejme 1,25 dl vody a varíme na veľmi miernom ohni, za občasného premiešania, asi 10 minút. Rozvar je hotový vtedy, ak doň ponoríme malé očko z drôtu a z očka ústami vyfúkneme bublinku. Pozor! Rozvar je veľmi horúci, preto s ním pracujeme veľmi opatrne. Bielky s krupicovým cukrom vyšľaháme do peny. Do bielkov pridáme cukrový rozvar, lyžičku práškového farbiva a šľaháme do vychladnutia. Do práškového cukru vymiešaného s mandľovou múkou pridáme sfarbený sneh z bielkov. Na dosku s nakreslenými krúžkami s priemerom asi 5 cm položíme papier na pečenie a do hraníc krúžkov dáme cukrárenským vrecúškom cesto. Pri izbovej teplote necháme 10 minúť zaschnúť. Papier s laskonkami opatrne preložíme na plech, vložíme do rúry vyhriatej na 150 stupňov Celzia a pečieme 11 minút. Po upečené necháme vychladnúť. Mascarpone vymiešame s marmeládou. Vrecúškom nanesieme na polovicu laskoniek a priklopíme druhou. Spojené laskonky je dobré odložiť na dva dni a až potom podávať.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 397
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

398

Podobné recepty:
  • Broskyňová žemľovka

    Broskyňová žemľovka

  • Jablkový lekvár

    Jablkový lekvár

  • Jahodový koláč

    Jahodový koláč