Nepečené čokoládová torta

2013-01-22

Ingrediencie

  • 400 g diétnych čokoládových sušienok, 75 g masla. Náplň: 800 g krémového syra, 4 vrchovité lyžice práškového cukru, 800 g tmavej čokolády, 200 g bielej čokolády. Na dozdobenie 100 g bielej čokolády.

Postup

Krok 1

Sušienky najemno rozdrvíme, pridáme roztopené maslo, ale nie horúce. Premiešame a keď sa hmota začne spájať, natlačíme ju do tortovej formy. Krémový syr a práškový cukor dobre vymiešame. Tmavú a bielu čokoládu rozpustíme nad parou a necháme mierne vychladnúť. Štvrtinu čokolády odložíme na neskôr. Do väčšej časti čokolády postupne, po lyžiciach, primiešame osladený syr. Keď zmes nadobudne jednotnú farbu, nalejem ju na korpus vo forme a lyžicou postláčame, aby v kréme nezostali bubliny. Odložíme na niekoľko hodín do chladničky. Odloženú štvrtinu čokoládovej zmesi opäť roztopíme a po miernom vychladnutí nalejme na čokoládovo syrovú náplň. 100 g bielej čokolády roztopíme, dáme do vrecúška, odstrihneme roh a na torte vytvoríme biele čiary vzdialené od seba si 1,5 až dva centimetre. Špáradlom, kolmo na vytvorené čiary bielu čokoládu od okraja formy k okraju roztiahneme. Ďalšiu čiaru špáradlám spravíme z opačnej strany vo vzdialenosti 1,5 a dva centimetre. Tortu odložíme na dve hodiny do chladničky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 363
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

364

Podobné recepty:
  • Ananásový krém z bielkov

    Ananásový krém z bielkov

  • Pagáčiky

    Pagáčiky

  • Gaštanová torta

    Gaštanová torta

kuk