Omeleta s hubami a reďkovkovým šalátom

2013-01-30

Ingrediencie

  • 2 hrste sušenej zmesi lesných húb, 1 menšiu červenú cibuľu, 2 lyžice rastlinného oleja, 1 menší pór, 1 menšiu šálku zeleného hrášku, soľ, mleté čierne korenie, 100 g šunky. Na šalát: 100 g reďkoviek, 1 lyžicu svetlého vínneho octu, 2 lyžice rastlinného oleja, 1/2 lyžičky soli, štipku mletého bieleho korenia, 1/2 lyžičky horčičných semienok, za hrsť lístkov rukoly. Na omeletu: 2 lyžice oleja, 4 vajcia, 1 strúčik cesnaku, za hrsť špenátových listov, 2 lyžice mlieka, soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Huby namočíme na 30 minút do vlažnej vody. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme huby, premiešame, podlejeme menším množstvom vody a dusíme. Po desiatich minútach pridáme pokrájaný pór, zelený hrášok, soľ, mleté čierne korenie. Premiešame a dusíme ďalších 10 minút. Na záver pridáme na rezance pokrájanú šunku, premiešame, prehrejeme a odstavíme z ohňa. Šalát: Reďkovky pokrájame na tenké plátky, zalejeme zálievkou pripravenou z vínneho octu, soli, korenia a oleja. Pridáme horčičné semienka, lístky rukoly a premiešame. Omeleta: Na oleji krátko speníme na tenké plátky pokrájaný cesnak, pridáme špenátové listy a krátko osmažíme. Zalejeme vidličkou rozšľahanými vajcami s mliekom, soľou a korením. Po opečení z jednej strany omeletu obrátime a opečieme aj s druhej strany. Omeletu preložíme na tanier, pokryjeme hubovou zmesou. Osobitne podávame šalát.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 383
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

384

Podobné recepty:
  • Jednohubky z Nivy

    Jednohubky z Nivy

  • Nátierka zo strakatej fazule

    Nátierka zo strakatej fazule

  • Cviklové predjedlo s kozím syrom

    Cviklové predjedlo s kozím syrom

kuk