Grécky šalát pre jednu osobu
2018-03-12- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Kombinované šaláty
- Kuchyňa: Grécka
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Grécky šalát s jemnou príchuťou zapečenej slaniny.
Ingrediencie
- 4 plátok prosciutta
- 1 lyžička javorového sirupu
- 1 ks žĺtok
- 2 ks ančovičky
- 1/2 lyžička worcesterskej omáčky
- 1/2 lyžička citrónovej šťavy
- 0,5 dl rastlinného oleja
- 1/2 hlávka menšej hlávky listového šalátu
- 4 plátok bagety
- 1 ks vajce uvarené na mäkko
- 1 lyžica postrúhaného parmezánu
Postup
Krok 1
Plátky slaniny potrieme javorovým sirupom, poukladáme na plech s papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia. Pečieme, až je slanina chrumkavá. Do mixéra dáme žĺtok, pokrájané ančovičky, worcesterskú omáčku, citrónovú šťavu a mixujeme až sa ančovičky úplne rozmixujú. Počas mixovania prilievame najprv po kvapkách, potom tenkým pramienkom rastlinný olej. Do vzniknutej majonézy primiešame menšie množstvo vody, aby vznikla konzistencia smotany na šľahanie. Polovicu šalátu položíme reznou stranou hore na tanier. Okolo šalátu poukladáme opečenú bagetu, opečenú slaninu, vajce uvarené na mäkko prekrojené na polovice. Zálievkou polejeme šalát a posypeme strúhaným parmezánom.