Príloha z červenej repy

2013-01-31

Ingrediencie

  • Na teplú prílohu: 200 g uvarenej červenej repy, 1 väčšiu cibuľu, olivový olej. Na studený šalát: 100 g ryže, soľ, 3 vajcia, 1 lyžicu kapár, 1 lyžicu pokrájanej petržlenovej vňate. Na zálievka: 1 lyžicu horčice, 1 lyžičku vínneho octu, 1 lyžicu olivového oleja, 50 g tvrdého syra.

Postup

Krok 1

Cibuľu pokrájame na osminky a osmažíme ju na olivovom oleji. Pridáme k nej červenú repu pokrájanú na osminky. Zmes na panvici osolíme, prehodíme alebo zľahka premiešame. Šalát: ryžu uvaríme v osolenej vode. Keď je mäkká, vychladíme ju prepláchnutím studenou vodou. Pridáme k nej vajcia uvarené natvrdo, pokrájané na menšie kocky, prepláchnuté a posekané kapary a petržlenovú vňať. Premiešame. Zálievka: horčicu, vínny ocot, olivový olej a soľ vymiešame. Zálievkou polejeme šalát na tanieri a posypeme na menšie hranolčeky pokrájaným syrom. Prílohu a šalát podávame k minútkam z mäsa.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 415
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

416

Podobné recepty:
  • Viedenský zemiakový šalát s kuracími prsiami

    Viedenský zemiakový šalát s kuracími prsiami

  • Pesto z medvedieho cesnaku

    Pesto z medvedieho cesnaku

  • Remuládová omáčka

    Remuládová omáčka

kuk