Dusené jahňacie pliecko s oreganom

2018-01-09

Popis

Dusené jahňacie pliecko s oreganom

Ingrediencie

  • 3 ks pláty jahňacieho pliecka
  • soľ
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1/4 lyžičky sušených čili vločiek
  • 3 lyžička citrónovej kôry
  • 18 ks ančovičiek
  • olivový olej
  • 1 ks veľkú cibuľu
  • 6 strúčik cesnaku
  • 1/2 lyžičky oregana
  • 1/2 lyžičky rasce
  • 1 lyžica kapár
  • 1/2 citróna
  • hrnček 2 hrste čiernych olív
  • 1
  • 5 dl bieleho vína
  • 1 konzerva (asi 400 g) krájaných paradajok

Postup

Krok 1

Pláty mäsa osolíme z oboch strán, rozprestrieme na dosku, posypeme sušeným oreganom, čili vločkami, citrónovou kôrou, poukladáme ančovičky. Mäso zvinieme do rolád a zviažeme ich. Rolády dáme na horúci olivový olej. Keď sa mäso zo všetkých strán zatiahne, vyberieme ho. Do výpeku pridáme cibuľu pokrájanú na hrubšie mesiačiky, pridáme celé cesnakové strúčiky, trošku čili, oregano, rascu, kapary, citrónovú šťavu, čierne olivy, biele víno. Privedieme do varu a premiešame. Pridáme krájané paradajky z konzervy a keď omáčka zovrie, vrátime späť rolády, prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov Celzia. V rúre dusíme 2,5 hodiny. Udusené mäso pokrájame na silnejšie kolieska (asi 4 cm). Výpek precedíme cez sito a podávame k mäsu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 362
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

363

Podobné recepty:
  • Voňavé rezne

    Voňavé rezne

  • Varená baranina v smotanovej omáčke

    Varená baranina v smotanovej omáčke

  • Petrohradské tajomstvo

    Petrohradské tajomstvo