Sendviče so sviečkovou

2013-02-03

Ingrediencie

  • 600 g teľacej sviečkovej, 1 lyžičku hrubozrnnej soli, 1 lyžičku drveného čierneho korenia, olej, 1 lyžicu masla, 1 celú hlávku cesnaku, 3 vetvičky tymianu. Na salsu: 1 červenú cibuľu, 1 čili papričku, olivový olej, 200 g cherry paradajok, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžicu vínneho octu, 6 lístkov bazalky. Majonézu a hrubozrnnú horčicu na potretie chleba, krajčeky chleba, listy šalátu.

Postup

Krok 1

Na dosku nasypeme soľ a korenie. Teľaciu sviečkovú pováľame v korení a položíme na okraj panvice s horúcim olejom s maslom. Pridáme hlávku cesnaku prekrojenú na polovice, reznou stranou dolu. Pridáme vetvičky tymianu. Mäso pomaličky otáčame, aby sa opieklo a zatiahlo zo všetkých strán. Panvicu s mäsom, cesnakom, tymianom vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov Celzia a pečieme 10 minút. Salsa: najemno pokrájanú červenú cibuľu, nahrubo pokrájanú čili papričku aj so semienkami, dáme na horúci olivový olej. Krátko osmažíme, pridáme cherry paradajky, soľ, korenie a spolu dusíme. Keď sa začnú šupky vrásniť, pridáme vínny ocot, stíšime plameň a chvíľu povaríme. Pridáme pokrájanú bazalku, premiešame a odstavíme. Majonézu s horčicu v pomere 1:1 vymiešame. Mäso vyberieme na dosku a polejeme výpekom. Necháme odpočinúť asi 15 minút. Krajčeky chleba osolíme a opečieme na grilovacej panvici. Odpočinuté mäso pokrájame 1,5 cm hrubé látky. Horčicovou majonézou potrieme dva krajce opečeného chleba, na jeden položíme list šalátu, na šalát lyžicu salsy, plátok mäsa, lyžicu salsy a prikryjeme druhým krajcom chleba.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 381
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

382

Podobné recepty:
  • Sladká maková nátierka

    Sladká maková nátierka

  • Zvyšky v aspiku

    Zvyšky v aspiku

  • Oškvarková nátierka

    Oškvarková nátierka

kuk