Kuracie prsia z hruškou a orieškovou ryžou
2013-02-04- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 1 tvrdú hrušku, 2 kuracie prsia, 1 lyžicu hladkej múky, 1/2 lyžičky mletého zázvoru (ďumbieru), olej, 1 lyžičku medu, malý kúsok čili papričky, 200 g ryže, za hrsť orieškov.
Postup
Krok 1
Hrušku ošúpeme, odstránime jadrovník a pokrájame na kocky približne 1x1x1 cm a osmažíme ich na lyžici oleja, spolu s nadrobno pokrájanou čili papričkou a lyžičkou medu. Kuracie prsia pokrájame na kocky približne 2x2x2 cm. Kocky mäsa osolíme a obalíme v hladkej múke zmiešanej so zázvorom. Dáme ich na horúci olej a za stáleho miešania osmažíme na oleji. Mäso zmiešame s hruškou a čili papričkou. Ryžu krátko opečieme na dvoch lyžiciach oleja, zalejem tromi decilitrami vriacej vody, pridáme 1/2 lyžičky soli a prikrytú udusíme (na sporáku alebo v rúre) do mäkka. Nahrubo podrvené oriešky nasucho opečieme na panvici a zmiešame s hotovou ryžou.