Kuracie prsia z hruškou a orieškovou ryžou

2013-02-04

Ingrediencie

  • 1 tvrdú hrušku, 2 kuracie prsia, 1 lyžicu hladkej múky, 1/2 lyžičky mletého zázvoru (ďumbieru), olej, 1 lyžičku medu, malý kúsok čili papričky, 200 g ryže, za hrsť orieškov.

Postup

Krok 1

Hrušku ošúpeme, odstránime jadrovník a pokrájame na kocky približne 1x1x1 cm a osmažíme ich na lyžici oleja, spolu s nadrobno pokrájanou čili papričkou a lyžičkou medu. Kuracie prsia pokrájame na kocky približne 2x2x2 cm. Kocky mäsa osolíme a obalíme v hladkej múke zmiešanej so zázvorom. Dáme ich na horúci olej a za stáleho miešania osmažíme na oleji. Mäso zmiešame s hruškou a čili papričkou. Ryžu krátko opečieme na dvoch lyžiciach oleja, zalejem tromi decilitrami vriacej vody, pridáme 1/2 lyžičky soli a prikrytú udusíme (na sporáku alebo v rúre) do mäkka. Nahrubo podrvené oriešky nasucho opečieme na panvici a zmiešame s hotovou ryžou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 335
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

336

Podobné recepty:
  • Holub pečený na siensky spôsob

    Holub pečený na siensky spôsob

  • Rozmarínové kura so zemiakovými plackami

    Rozmarínové kura so zemiakovými plackami

  • Sliepka na slanine

    Sliepka na slanine

kuk