Pečené jahňacie pliecko
2013-02-05- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 1 celé jahňacie pliecko s kosťou, 7,5 dl kuracieho vývaru, 3,5 dl (3,5 dl! to nie je chyba) balzamika, 6 vetvičiek rozmarínu, 8 strúčikov cesnaku, 2 lyžice hnedého trstinového cukru.
Postup
Krok 1
Pliecko s kosťou, položíme do smaltovaného alebo keramického pekáčika, podlejme trištvrte litrom kuracieho vývaru a 3,5 dl balzamika. Na mäso poukladáme šesť vetvičiek rozmarínu, do tekutiny dáme ošúpané strúčiky cesnaku, 2 lyžice hnedého cukru. Prikrytý pekáčik vložíme do rúry vyhriatej na 140 stupňov Celzia. Po hodine mäso otočíme a prikryté pečieme ďalšie dve hodiny. Po troch hodinách mäso odkryjeme a pečieme ešte 30 minút. Mäso vyberieme na servírovací tanier, zo šťavy v ktorej sa mäso pieklo vyberieme vetvičky rozmarínu a cesnak. Šťavu zbavíme tuku tak, že ju nalejeme do misy s veľkým množstvom kociek ľadu. Tuk stuhne na ľade. Šťavu zlejeme cez sito do pekáčika ktorý dáme na oheň a šťavu zredukujeme. Šťavou polejme mäso a zvyšok do nádoby na omáčku. Strúčiky cesnaku položíme k mäsu.