Vianočný koláč

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 250 g múky, 10 g droždia, 1 vajce, 80 g Hery, soľ, 0,15 l mlieka, cukor. Orechová plnka: 80 g mletých orechov, 30 g pšeničných klíčkov, 20 g medu, citrónová šťava. Maková plnka: 100 g maku, 0,1 l mlieka, 20 g medu. Lekvárová plnka: 100 g slivkového lekváru, citrónová šťava. Tvarohová plnka: 150 g tvarohu, 20 g medu, 10 g oleja, hrozienka, mlieko, citrónová šťava.

Postup

Krok 1

Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. K vykysnutému kvásku pridáme múku, vajce, roztopený tuk a vypracujeme vláčne cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť. Plnky pripravíme zmiešaním jednotlivých surovín. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plech. Plnky ukladáme striedavo na cesto do šikmých pásov. Pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 25 až 30 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 3776
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

3777

Podobné recepty:
  • Burizónový zákusok

    Burizónový zákusok

  • Nugátový krém

    Nugátový krém

  • Kapustová štrúdľa

    Kapustová štrúdľa