Domáca paštéta z hydinovej pečene

2016-05-10
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 45 min.
  • Celkový čas : 75 min.

Popis

Poctivá paštéta nemusí zabrať veľa času. Pripravte si chutnú paštétu z hydinovej pečene, v ktorej presne viete, čo nájdete.

Ingrediencie

  • 500 g čerstvej hydinovej pečene
  • 500 g masla
  • 200 g tenkých plátkov prerastenej slaniny (napríklad prosciutta)
  • 3 ks vajcia
  • 1/2 lyžička rýchlosoli
  • mleté čierne korenie
  • 50 g hrozienok
  • 1 ks jablko
  • 1 ks cibuľu
  • 2 strúčik cesnaku
  • 50 g pistácií
  • hľuzovku
  • majorán
  • 4 lyžica brandy
  • bobkový list

Postup

Krok 1

Pečeň očistíme od šliach. 100 g pečene nakrájame na menšie kúsky, zmiešame s posekanými pistáciami, nadrobno pokrájanou polovicou jablka a postrúhanou hľuzovkou. Zvyšok surovej pečene rozmixujeme s roztopeným maslom, vajcami, rýchlosoľou a mletým čiernym korením.

Krok 2

Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme ju na kúsku masla, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, hrozienka, druhú polovicu nadrobno nakrájaného jablka a podusíme. Po vychladnutí primiešame k rozmixovaným pečienkam a ešte chvíľu mixujeme.

Krok 3

Zmiešame s nadrobno nakrájanou pečeňou, pistáciami, jablkom, hľuzovkou, majoránom a brandy. Zapekacie misky vystelieme plátkami slaninky, vlejme pečeňovú hmotu. Prečnievajúcimi koncami slaniny prekryjeme povrch.

Krok 4

Navrch položíme bobkový list. Pečieme vo vodnom kúpeli pri teplote 110°C asi 45 minút. Po tepelnej úprave necháme vychladnúť najprv na izbovú teplotu a potom niekoľko hodín v chladničke.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 459
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

460

Podobné recepty:
  • Kurča s dulami

    Kurča s dulami

  • Tofu a kuracie prsia na smotane

    Tofu a kuracie prsia na smotane

  • Cestoviny s hydinovými vnútornosťami

    Cestoviny s hydinovými vnútornosťami

kuk