Domáca paštéta z hydinovej pečene
2016-05-10- komentárov
- Kategórie: Hydina , Vnútornosti
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 45 min.
- Celkový čas : 75 min.
Popis
Poctivá paštéta nemusí zabrať veľa času. Pripravte si chutnú paštétu z hydinovej pečene, v ktorej presne viete, čo nájdete.
Ingrediencie
- 500 g čerstvej hydinovej pečene
- 500 g masla
- 200 g tenkých plátkov prerastenej slaniny (napríklad prosciutta)
- 3 ks vajcia
- 1/2 lyžička rýchlosoli
- mleté čierne korenie
- 50 g hrozienok
- 1 ks jablko
- 1 ks cibuľu
- 2 strúčik cesnaku
- 50 g pistácií
- hľuzovku
- majorán
- 4 lyžica brandy
- bobkový list
Postup
Krok 1
Pečeň očistíme od šliach. 100 g pečene nakrájame na menšie kúsky, zmiešame s posekanými pistáciami, nadrobno pokrájanou polovicou jablka a postrúhanou hľuzovkou. Zvyšok surovej pečene rozmixujeme s roztopeným maslom, vajcami, rýchlosoľou a mletým čiernym korením.
Krok 2
Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme ju na kúsku masla, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, hrozienka, druhú polovicu nadrobno nakrájaného jablka a podusíme. Po vychladnutí primiešame k rozmixovaným pečienkam a ešte chvíľu mixujeme.
Krok 3
Zmiešame s nadrobno nakrájanou pečeňou, pistáciami, jablkom, hľuzovkou, majoránom a brandy. Zapekacie misky vystelieme plátkami slaninky, vlejme pečeňovú hmotu. Prečnievajúcimi koncami slaniny prekryjeme povrch.
Krok 4
Navrch položíme bobkový list. Pečieme vo vodnom kúpeli pri teplote 110°C asi 45 minút. Po tepelnej úprave necháme vychladnúť najprv na izbovú teplotu a potom niekoľko hodín v chladničke.