Tvarohový koláč s rezancami

2013-02-05

Ingrediencie

  • 200 g uvarených rezancov, 100 g masla, 200 g práškového cukru, za hrsť hrozienok namočených v rume, 6 vajec, 2,5 dl smotany na šľahanie, 1 vrecúško vanilkového cukru, 1 citrón (iba kôru), 1 kg tvarohu, 4 pláty hotového štrúdľového cesta. Na dozdobenie 2,5 dl šľahačkovej smotany.

Postup

Krok 1

K uvareným rezancom pridáme lyžicu roztopeného masla, premiešame ich, aby neboli zlepené. Tvaroh vymiešame so smotanou, práškovým cukrom, žĺtkami, scedenými hrozienkami, vanilkovým cukrom, kôrou z citróna. Zľahka primiešame sneh z bielkov a uvarené rezance. Plech na pečenie vyložíme papierom, dáme naň dva pláty štrúdľového cesta, vylejeme tvarohovú plnku a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 30 minút. Navrch položíme ďalšie 2 pláty štrúdľového cesta, ktoré pokvapkáme roztopeným maslom a pečieme ďalších 5 minút. Pri podávaní ozdobíme šľahačkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 255
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

256

Podobné recepty:
  • Špenátová štrúdľa

    Špenátová štrúdľa

  • Hrušková "Šarlota"

    Hrušková "Šarlota"

  • Jednoduchý makový koláč

    Jednoduchý makový koláč