Figové koláče s gorgonzolou
2016-02-16- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Popis
Netradičné koláče ktoré si môžete vyrobiť u vás v domácnosti. Určite neoľutujete.
Ingrediencie
- 1 plátok lístkového cesta (hotové rozvaľkané cesto)
- 150 g gorgonzoly
- 6 lístky bazalky
- 2 ks čerstvé figy
- 1 lyžica medu
- 1 lyžica oleja
- 1 hrsť potočnice
- 4 plátok prosciutta.
Postup
Krok 1
Z lístkového cesta vykrojíme pomocou taniera obráteného hore dnom dva kruhové plátky. Prebytočné cesto odstránime. Obe cestá potrieme postrúhanou gorgonzolou, posypeme potrhanými lístkami bazalky a plochou noža ich mierne zatlačíme do syra. Navrch poukladáme na štvrtiny, či šestiny pokrájané figy. Lyžicu medu vymiešame s lyžicu a zálievkou, pomocou maslovačky, potrieme povrch koláča a fíg. Pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Upečené koláče posypeme lístkami potočnice a navrch položíme po dva plátky prosciutta. Pokvapkáme zvyškom zálievky.