V zázvore varené kuracie mäso s koriandrovým dressingom
2013-02-06- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 12 plátkov mladého zázvor (bez záhybov), 7,5 dl kuracieho vývaru, 2 kuracie prsia. Na dressing: 1/2 šálky pokrájanej vňate koriandru, 1/4 šálky pokrájanej petržlenovej vňate, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice citrónovej šťavy, 1/3 šálky pasty tahini, 2 lyžičky octu, 1/4 šálky studenej vody. 1 brokolicu.
Postup
Krok 1
Plátky zázvoru zalejme kuracím vývarom a privedieme do varu. Pridáme kuracie prsia a varíme asi šesť minút. Brokolicu rozoberieme na ružičky, pridáme ku kuracím prsiam a varíme 1 minútu. Dressing: do mixéra dáme koriandrovú vňať, petržlenovú vňať, strúčik cesnaku prekrojený na štvrtiny, 2 lyžice citrónovej šťavy, pastu tahini, ocot a studenú vodu. Rozmixujme na hladkú tekutinu. Mäso pokrájame na silnejšie plátky, rozdelíme na taniere, pridáme k nim brokolicu a polejme dressingom.