V zázvore varené kuracie mäso s koriandrovým dressingom

2013-02-06

Ingrediencie

  • 12 plátkov mladého zázvor (bez záhybov), 7,5 dl kuracieho vývaru, 2 kuracie prsia. Na dressing: 1/2 šálky pokrájanej vňate koriandru, 1/4 šálky pokrájanej petržlenovej vňate, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice citrónovej šťavy, 1/3 šálky pasty tahini, 2 lyžičky octu, 1/4 šálky studenej vody. 1 brokolicu.

Postup

Krok 1

Plátky zázvoru zalejme kuracím vývarom a privedieme do varu. Pridáme kuracie prsia a varíme asi šesť minút. Brokolicu rozoberieme na ružičky, pridáme ku kuracím prsiam a varíme 1 minútu. Dressing: do mixéra dáme koriandrovú vňať, petržlenovú vňať, strúčik cesnaku prekrojený na štvrtiny, 2 lyžice citrónovej šťavy, pastu tahini, ocot a studenú vodu. Rozmixujme na hladkú tekutinu. Mäso pokrájame na silnejšie plátky, rozdelíme na taniere, pridáme k nim brokolicu a polejme dressingom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 537
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

538

Podobné recepty:
  • Kurča na šampiňónoch

    Kurča na šampiňónoch

  • Kačacie prsia so zázvorom a pomarančovou šťavou

    Kačacie prsia so zázvorom a pomarančovou šťavou

  • Kuracie ragú na perský spôsob

    Kuracie ragú na perský spôsob

kuk