Citrónovo jogurtová bábovka
2016-04-18- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
- Počet porcií : 5
- Čas prípravy : 10 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 40 min.
Popis
Bábovka s citrónovou polevou, ktorá jej dodá špeciálnu chuť.
Ingrediencie
- 3/4 šálka orechového oleja
- 2 ks vajcia
- 1 lyžica citrónovej kôry
- 2 lyžica citrónovej šťavy
- 1 šálka hustého jogurtu
- 1 šálka krupicového cukru
- 2 šálka hrubej múky
- 1 vrecúško kypriaceho prášku
- kúsok masla
- 1/4 šálka citrónovej šťavy
- 3/4 šálka kryštálového cukru
Postup
Krok 1
Metličkou rozmiešame oleja, vajcia, citrónovú kôru, citrónovú šťavu, jogurt a krupicový cukor. Postupne primiešame dve šálky múky rozmiešanej s kypriacim práškom. Cesto nalejme do formy vymastenej roztopeným maslom a vložíme do rúry zahriatej na 180 °C. Pečieme 30 minút.
Krok 2
Poleva: citrónovú šťavu a cukor zľahka premiešame, aby zostali zrniečka cukru takmer celé. Upečenú bábovku vyklopíme a lyžicou pomaličky polievame polevou. Necháme stekať po bábovke.