Citrónovo jogurtová bábovka

2016-04-18
  • Počet porcií : 5
  • Čas prípravy : 10 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 40 min.

Popis

Bábovka s citrónovou polevou, ktorá jej dodá špeciálnu chuť.

Ingrediencie

  • 3/4 šálka orechového oleja
  • 2 ks vajcia
  • 1 lyžica citrónovej kôry
  • 2 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 šálka hustého jogurtu
  • 1 šálka krupicového cukru
  • 2 šálka hrubej múky
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku
  • kúsok masla
  • 1/4 šálka citrónovej šťavy
  • 3/4 šálka kryštálového cukru

Postup

Krok 1

Metličkou rozmiešame oleja, vajcia, citrónovú kôru, citrónovú šťavu, jogurt a krupicový cukor. Postupne primiešame dve šálky múky rozmiešanej s kypriacim práškom. Cesto nalejme do formy vymastenej roztopeným maslom a vložíme do rúry zahriatej na 180 °C. Pečieme 30 minút.

Krok 2

Poleva: citrónovú šťavu a cukor zľahka premiešame, aby zostali zrniečka cukru takmer celé. Upečenú bábovku vyklopíme a lyžicou pomaličky polievame polevou. Necháme stekať po bábovke.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 792
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

793

Podobné recepty:
  • Smotanovo- orechová torta

    Smotanovo- orechová torta

  • Tvarohovo marhuľová torta

    Tvarohovo marhuľová torta

  • Banánová torta so šľahačkou

    Banánová torta so šľahačkou

kuk