Cestoviny s hubami a pórom
2016-04-11- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z húb
- Počet porcií : 3
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 50 min.
Popis
Cestoviny najlepšie chutia s ciabatou - talianskym chlebom.
Ingrediencie
- 2 plátok lasagní
- 150 g šampiňónov
- 2 lyžica olivového oleja
- 2 strúčik cesnaku
- 1 ks menší pór (iba bielu časť)
- 4 lyžica sladkej smotany
- 1 vetvička estragónu
- 2 krajec ciabaty (malé)
Postup
Krok 1
Lasagne uvaríme v osolenej vode, alebo v kuracom vývare.
Krok 2
Olivový olej rozohrejeme na panvici, pridáme huby pokrájané na plátky a osmažíme ich. Po chvíli pridáme jeden strúčik cesnaku pokrájaný na plátky. Pór prekrojíme pozdĺžne na polovice, prekrojíme aj každú polovicu (čiže na štvrtiny). Pór opláchneme a pokrájame na dvojcentimetrové kúsky. Pridáme k hubám a premiešame.
Krok 3
Chvíľu podusíme, pridáme niekoľko lyžíc smotany a pokrájaný estragón. Pridáme lasagne a premiešame. Krajčeky ciabaty nasucho opečieme a potrieme cesnakom.
Krok 4
Na tanier dáme omáčku a na omáčku plátky cestoviny.