Slaninový chlebík

2013-02-10

Ingrediencie

  • 650 g hladkej múky, 4 dl vody, 1 vrecúško sušených kvasníc, 1 cibuľu, 100 g prerastenej slaniny, 3 lyžice olivového oleja, za hrsť čiernych olív, 4 sušené paradajky, 1/2 lyžičky soli, 1 lyžičku rasce.

Postup

Krok 1

Na panvici nasucho opečieme rascu, pridáme dve lyžice olivového oleja, na menšie kocky pokrájanú slaninu a krátko ju opražíme. Pridáme na menšie kocky pokrájanú cibuľu, miešame a chvíľu pražíme. Preosiatu múku zmiešame so soľou, sušenými kvasnicami, pokrájanými olivami a pokrájanými paradajkami. Pridáme vychladnutú slaninu s cibuľou, postupne prilievame vlažnú vodu a vypracujeme pomerne husté cesto. Cesto pomúčime, prikryjeme a necháme vykysnúť. Po vykysnutí ešte raz premiesime, vytvarujeme podlhovastý bochník, ktorý skrútime akoby do špirály, položíme na plech vytretý lyžicou olivového oleja a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Pečieme asi 30 minút. V polovici pečenia a po upečení chlebík potrieme vodou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 156
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

157

Podobné recepty:
  • Kokosové mafinky

    Kokosové mafinky

  • Miškine pusinky

    Miškine pusinky

  • Višňovo-tvarohová torta

    Višňovo-tvarohová torta