Pečené rizoto s tekvicou
2013-02-11- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z ryže, strukovín, obilnín
Ingrediencie
- 4 lyžice olivového oleja, 1 cibuľu, niekoľko listov šalvie, 300 g ryžu (špeciálnej na rizoto), 800 g tekvice určenej na pečenie, 1,25 l kuracieho vývaru, 30 g masla, 100 g parmezánu, soľ, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Na olivovom oleji osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu takmer do zlatista. Pridáme 4 až 5 listov šalvie, premiešame, odstavíme z ohňa a pridáme prepláchnutú ryžu, na kocky pokrájanú tekvicu, kurací vývar a premiešame. Prikryjeme pokrievkou, ktorá pomerne dobre tesní, vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečieme 30 minút. Vyberieme z rúry, pridáme masla, asi 70 g postrúhaného parmezánu a premiešame. Pridáme ešte zopár listov šalvie, osolíme a okoreníme. Porcie rizota posypeme parmezánom.