Hruškovo malinová štrúdľa

2013-02-14

Ingrediencie

  • 250 g jemného tvarohu, 1 vrecúško vanilkového pudingu („Zlatý klas“), 1 vrecúško vanilkového cukru, 3 lyžice krupicového cukru, 1 vajce, 2 lyžice brandy (prípadne rumu), 3 mäkšie maslové hrušky (Williams), 1 filo cesto (ťahané štrúdľové cesto, nemecky strudelteig), 125 g masla, 100 g mrazených malín.

Postup

Krok 1

Tvaroh vymiešame s práškovým vanilkovým pudingom, vanilkovým cukrom, krupicovým cukrom, vajcom a dvomi lyžicami brandy, na hladkú hmotu. Hrušky ošúpeme, vykrojíme jadrovník, pokrájame na hranolčeky (1 x 1 cm) a primiešame do tvarohovej zmesi. Ak je hmota príliš riedka, primiešame lyžicu hladkej múky, alebo škrobovej múčky. Tenké pláty filo cesta položíme na utierku. Použijeme tri vrstvy, každú z nich hojne potrieme roztopeným maslom. Do tvarohovej hmoty s hruškami primiešame zmrazené, pooddeľované maliny a nanesiem na maslom potreté cesto (okraje necháme bez plnky). Pomocou utierky zvinieme a v utierke utiahneme. Štrúdľu pomocou utierky prenesieme na plech, odstránime utierku a konce uzatvoríme, zahneme pod štrúdľu. Štrúdľu potrieme maslom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme 40 až 45 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 189
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

190

Podobné recepty:
  • Maková babetta

    Maková babetta

  • Tvarohový múčnik s lesnými plodmi

    Tvarohový múčnik s lesnými plodmi

  • Smotanový koláč s tvarohom

    Smotanový koláč s tvarohom