Misa z fazule, sherry paradajok a mozzarelly
2013-02-18- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá
Ingrediencie
- 500 g cherry paradajok, 1 vetvičku rozmarínu, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, 400 g fazule cannellini, 4 strúčiky cesnaku, 1 čili papričku, 1/2 lyžičky sušeného rozmarínu, 250 g mozzarelly, 6 listov bazalky, 1 lyžičku postrúhanej citrónovej kôry.
Postup
Krok 1
Cherry paradajky dáme v jednej vrstve na plech s papierom na pečenie. Posypeme ich rozmarínovými lístkami, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Rukami premiešame a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Pečieme asi 10 minút. Do panvice dáme dve lyžice olivového oleja, nadrobno pokrájaný cesnak, nadrobno pokrájanú čili papričku a premiešame. Pridáme uvarenú cannellini fazuľu (z konzervy bez nálevu), sušený rozmarín. Miešame a smažíme až bude mať fazuľa hnedé fliačky. Mozzarellu pokrájame na plátky, bazalku na rezančeky (listy zvinieme a pokrájame). Osmaženú fazuľu dáme na polovicu veľkého taniera, na druhú polovicu poukladáme upečené paradajky. Navrch, na rozhranie fazule a paradajok, poukladáme plátky mozzarely, všetko posypeme citrónovou kôrou a posypeme bazalkou. Pokvapkáme olivovým olejom.