Malé koláčiky z odpaľovaného cesta (profiterols)

2013-02-18

Ingrediencie

  • 1 lyžicu cukru, 100 g masla, 250 g mlieka, štipku soli, 140 g hladkej múky, 4 vajcia. Bešamel: 2 dl mlieka, 2 bobkové listy, štipku postrúhaného muškátového orieška, soľ, mleté biele korenie, 40 g masla, 40 g hladkej múky, 100 g strúhaného syra.

Postup

Krok 1

Mlieko, soľ a vajce dáme do hrnca a privediem do varu. Oheň stíšime, postupne pridávame múku a stále miešame. Miešame pokým sa hmota prestane lepiť na varešku. Hmotu necháme vychladnúť a postupne do nej primiešame vajcia. Cesto dáme do cukrárenského vrecka a na plech s papierom na pečenie vytvarujeme malé kopčeky. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečieme asi 30 minút. V kastrólu rozpustíme maslo, prisypeme múku a približne jednu minútu miešame. Prilejeme mlieko, pridáme bobkové listy, muškátový oriešok, soľ, biele korenie. Za stáleho miešania privedieme do varu. Miešame asi desať minút, resp. pokým mlieko nezhustne. Upečené koláčiky naplníme omáčkou, posypeme syrom a pečieme ďalších desať minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 244
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

245

Podobné recepty:
  • Bábovka „Puškin“

    Bábovka „Puškin“

  • Slávnostný múčnik

    Slávnostný múčnik

  • Srbský orechový zákusok

    Srbský orechový zákusok