Kakaový koláč s jablkami

2013-02-20

Ingrediencie

  • 5 vajec, 200 g krupicového cukru, 1 dl oleja, 175 g hladkej múky, 2 lyžice kvalitného kakaa, 1/2 vrecúška prášku do pečiva, 1/2 lyžičky mleté škorice, 1/2 lyžičky perníkového korenia, 1/2 lyžičky mletého zázvoru (ďumbieru), 750 g jabĺk. Pre finálnu úpravu: 1 lyžičku práškového cukru, lyžičku mletej škorice.

Postup

Krok 1

V elektrickom šľahači vyšľaháme vajcia s cukrom. Šľaháme asi 5 minút. Za stáleho šľahania postupne prilievame olej. Šľaháme ešte dve minúty. Múku zmiešame s práškom do pečiva, škoricou, perníkovým korením, ďumbierom a vareškou zapracujeme do vajcovej hmoty. Jablká ošúpeme, odstránime jadrovník, pokrájam e na kocky a primiešame do cesta. Pekáč zľahka vymastíme olejom a vystelieme papierom na pečenie (namočeným do vody a vyžmýkaným). Cesto vylejeme do pekáča, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 45 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a škoricou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 327
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

328

Podobné recepty:
  • Tvarohové tyčinky

    Tvarohové tyčinky

  • Estónsky kringeľ

    Estónsky kringeľ

  • Rebarborové rezy

    Rebarborové rezy

kuk