Karfiolová krémová polievka s koreneným olejom

2013-02-20

Ingrediencie

  • 1 liter zeleninového vývaru, 2 cibule, 0,5 kg karfiolu, 2,5 dl smotany na varenie. Rukolový olej: za hrsť čerstvých lístkov rukoly, štipku soli, 1 lyžicu olivového oleja. Sečuánsky olej: 1 lyžičku sečuánskeho korenia, 2 lyžičky olivového oleja.

Postup

Krok 1

Cibuľu pokrájame na kocky a pridáme do vývaru. Privedieme do varu. Karfiol rozoberieme na ružičky, prípadne ich prekrojíme a pridáme do vývaru. Keď karfiol zmäkne pridáme smotanu a polievku rozmixujeme. Krémová polievka počas mixovania ponorným mixérom by mala prejsť varom. Podľa potreby dochutíme soľou. Do mixéru dáme pokrájané čerstvé lístky rukoly, pridáme štipku soli, lyžicu oleja a rozmixujeme. Do mažiara dáme sečuánske korenie, olej a rodrvíme ho. Porciu polievky pokvapkáme rukolovým a sečuánskym olejom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 219
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

220

Podobné recepty:
  • Hrachová polievka s údeným

    Hrachová polievka s údeným

  • Polievka z cukety

    Polievka z cukety

  • Zelená ruská polievka (šči)

    Zelená ruská polievka (šči)