Scones (anglické koláčiky k čaju)

2013-02-23

Ingrediencie

  • 400 g hladkej múky, 1 lyžičku kypriaceho prášku, štipku cayenského korenia, štipku mletého horčičného semena, 1/2 lyžičky soli, 125 g studeného masla, 200 g tvrdého syra (Čedar), 1 žĺtok, 1,5 dl studeného mlieka. 1 žĺtok na potretie.

Postup

Krok 1

Múku zmiešame s kypriacim práškom a preosejem ju do misy. Pridáme na kocky pokrájané studené maslo a dvomi nožmi (aby sa cesto príliš neohrialo) rozmiešame, až vzniknú mrvance. Pridáme nahrubo postrúhaný syr, žĺtok, menšie množstvo studeného mlieka a vymiesime cesto. Cesto by malo byť nie príliš husté, podľa toho použijeme množstvo studeného mlieka. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 2 cm a väčšou formičkou na pagáče vykrojíme kruhové koláčiky. Formičku iba zatlačíme, až na dosku, neotáčame ňou, aby koláčiky pri pečení vybehli do výšky. Ukladáme ich na plech s papierom na pečenie. Potriem rozšľahaným žĺtkom, vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečieme asi 20 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 630
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

631

Podobné recepty:
  • Čerešňové lievance

    Čerešňové lievance

  • Nepečené srdce

    Nepečené srdce

  • Mrkvová torta

    Mrkvová torta

kuk