Šampiňónová polievka s mäsovými knedličkami

2013-02-26

Ingrediencie

  • 2 lyžice masla, 2 lyžice oleja, 250 g šampiňónov, 2 lyžice hladkej múky, 0,75 l kuracieho vývaru, 2 dl mlieka, 1 lyžicu škrobovej múčky, štipku mletého čierneho korenia, štipku muškátového orieška, soľ, 1 dl sladkej smotany, 2 vajcia, 1 prsný kurací rezeň, 1 až 2 lyžice polohrubej múky, 2 lyžice sladkej smotany, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate.

Postup

Krok 1

Kuracie mäso pokrájané na kocky rozmixujeme. Pridáme dve až tri lyžice sladkej smotany, jedno vajce, jeden bielok, najemno pokrájanú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, postrúhaný muškátový oriešok, zahustíme polohrubou múkou. Hmotu odložíme na 30 minút do chladničky. Z hmoty, mokrými rukami, tvarujeme knedličky vo veľkosti orecha, vhodíme ich do vriacej vody a varíme asi 4 minúty. Na masle a oleji osmažíme pokrájané huby. Chvíľu ich podusíme, zaprášime múkou, premiešame a zalejeme kuracím vývarom. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom (nemusí byť úplne na hladký krém). V mlieku rozšľaháme škrobovú múčku, prilejeme do polievky a za stáleho miešania privedieme do varu. V sladkej smotane metličkou vyšľaháme žĺtok a pridáme za stáleho miešania do polievky. Podľa chuti osolíme. Do porcie polievky vložíme niekoľko knedličiek.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 425
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

426

Podobné recepty:
  • Maslové halušky II

    Maslové halušky II

  • Polievka ‘cibuľačka‘

    Polievka ‘cibuľačka‘

  • Kôprová polievka so sójou II

    Kôprová polievka so sójou II

kuk