Marinované bravčové rebierka

2013-02-26

Ingrediencie

  • 1,5 kg bravčových rebierok (rovných), 3 lyžice trstinového cukru, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 3 cm zázvoru, 4 bobkové listy, 4 vetvičky tymianu, 1 čili papričku, 1 lyžicu mletej červenej údenej papriky, 2 lyžice worcesterskej omáčky, 0,5 l svetlého piva, 2 dl bieleho vína, 2 lyžičky hrubozrnnej morskej soli, 1 lyžičku drveného čierneho korenia, 6 lyžíc medu.

Postup

Krok 1

Do bravčových rebier vcelku urobíme zárezy do tvaru kosoštvorcov z oboch strán (aj zo strany kostí). Posypeme ich soľou a drveným korením a vmasírujeme do zárezov. Marináda: do misy dáme hnedý cukor, cibuľa pokrájanú na mesiačiky, cesnak pokrájaný nadrobno, postrúhaný závor, bobkové listy, posekaný tymian (aj so stonkami), pokrájanú čili papričku, mletú červenú údené papriku, worcesterskú omáčku, pivo a biele víno. Mäso v pekáči zalejeme marinádou a vmasírujeme ju do zárezov na mäse. Polejeme medom a znova všetko vmasírujem do zárezov. Necháme odstáť, v chladničke, do druhého dňa. Mäso, kosťami hore, prikryté alobalom vložíme do rúry vyhriatej na 150 stupňov Celzia. Po hodine aj štvrť pečenia mäso otočíme mäsom hore a neprikryté pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia asi 45 minút. Občas prelievame výpekom. Takto môžeme mäso v prevej fáze upiecť v rúre a dopiecť v záhradnom kozube.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 407
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

408

Podobné recepty:
  • Zapečené rebierko s fazuľou

    Zapečené rebierko s fazuľou

  • Cibuľové rezne

    Cibuľové rezne

  • Srbské rebierko

    Srbské rebierko

kuk