Pappardelle s brokolicou a lososom
2013-02-28Ingrediencie
- 2 lyžice masla, 2 strúčiky cesnaku, 100 g lososa, 100 g cherry paradajok, 100 g ružičiek brokolice, soľ, mleté čierne korenie, 0,2 dl brandy, 0,5 dl bieleho vína, 2 dl šľahačkovej smotany, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, 200 g cestovín pappardelle.
Postup
Krok 1
Na dvoch lyžiciach masla krátko speníme na plátky pokrájaný cesnak. Pridáme lososa pokrájaného na kocky (asi 2x2x2 cm), na štvrtiny pokrájané cherry paradajky, ružičky brokolice (veľké asi ako kocky lososa), osolíme a okoreníme. Podlejeme štamperlíkom brandy, poldecákom vína a premiešame. Po krátkom povarení a premiešaní prilejeme sladkú smotanu, petržlenovú vňať a varíme ešte päť minút. Uvarené pappardelle scedíme a primiešame do omáčky s lososom a brokolicou. Porcie posypeme petržlenovou vňaťou.