Pizza fritta plnená oškvarkami

2013-03-03

Ingrediencie

  • Cesto: 300 g polohrubej múky, štipku soli, 1 lyžičku cukru, 1 lyžičku sušených kvasníc (ak použijeme čerstvé, tak iba kúsok), 2 dl vlažnej vody, 2 lyžice olivového oleja. Na paradajkovú omáčku: 0,5 dl extra panenského olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, 350 g drvených paradajok, čerstvú bazalku, soľ. 30 g parmezánu, 100 g menších oškvarkov, 250 g ricotty.

Postup

Krok 1

Cesto: do vlažnej vody nasypeme cukor a kvasnice a necháme postať 10 minúť. Kvások nalejeme do múky, pridáme štipku soli a olivový olej. Všetko dobre miešame asi 10 minút. Ak sa cesto lepí pridáme malé množstvo múky. Po vymiesení zakryjeme fóliou na pečenie a necháme na teplom mieste kysnúť 2 hodiny. Omáčka: olivový olej zahrejeme, pridáme drvené paradajky, cesnak pokrájaný na malé kúsky, soľ, natrhané bazalkové listy. Varíme 2 až 3 minúty. Cesto rozdelíme na 4 časti. Z každej vyformujeme pizzu (roztiahneme a sploštíme každý kus rukami a vytvoríme menšie pizze). Každú potrieme ricottou, posypeme oškvarkami, polejeme paradajkovou omáčkou a posypeme strúhaným parmezánom. Cestou s náplňou preložíme cez polovicu a okraje spojíme (uzatvoríme). Vo veľkej panvici zahrejme na vysokú teplotu väčšie množstvo extra panenského olivového oleja na vysokou teplotu. Každú naplnenú pizzu vložíme do horúceho oleja a smažíme asi jednu minútu z každej strany. Usmažené pizze vyberieme a položíme na papierové obrúsky. Podávame horúce.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 430
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

431

Podobné recepty:
  • Špagety s kuracím mäsom a bylinkami

    Špagety s kuracím mäsom a bylinkami

  • Cestoviny so syrom a bazalkou

    Cestoviny so syrom a bazalkou

  • Špagety s karfiolom

    Špagety s karfiolom

kuk