Grécky studený olovrant

2018-03-13

Popis

Grécky studený olovrant

Ingrediencie

  • Zeleninové pyré: 1 baklažán
  • 1 červenú kalifornskú papriku
  • 1 žltú kalifornskú papriku
  • 10 strúčikov cesnaku
  • olivový olej
  • soľ
  • za hrsť nadrobno posekaných vlašských orechov. Zaziky: 1 šalátovú uhorku
  • soľ
  • 200 g bieleho jogurtu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžicu nadrobno pokrájaného kôpru
  • korenie podľa chuti. Paradajkový šalát: 4 paradajky
  • olivový olej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 lístky bazalky
  • soľ
  • mleté čierne korenie. Opečené hrianky. Olivy na dozdobenie.

Postup

Krok 1

Baklažán pokrájame na kocky, posolíme, necháme odstáť asi 15 minút a vyžmýkame. Červenú a žltú papriku pokrájame na rezance, strúčiky cesnaku prekrojíme na polovice. Baklažán, papriku a cesnak osmažíme na horúcom olivovom olej. Po odstavení z ohňa rozmiagame, nie celkom najemno. Primiešame posekané vlašské orechy, asi 1 dl olivového oleja, soľ a prelisovaný cesnak podľa chuti. Zaziky: uhorky nahrubo postrúhame, osolíme, premiešame a vložíme do sita. Necháme odkvapkať, prípadne môžeme ich aj rukami vyžmýkať. Primiešame biely jogurt, prelisovaný cesnak, kôpor, prípadne koreniny podľa chuti. Paradajkový šalát: paradajky (bez šupky a riedkej dužiny) pokrájame na menšie kocky, primiešame olivový olej, na jemné plátky pokrájaný cesnak, nadrobno pokrájanú bazalku, soľ, mleté čierne korenie. Podávame s opečenými hriankami. Dozdobíme prekrojenými zelenými olivami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 959
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

960

Podobné recepty:
  • Chlebový nákyp

    Chlebový nákyp

  • Fazuľa na mexický spôsob

    Fazuľa na mexický spôsob

  • Dusené huby s vajciami

    Dusené huby s vajciami

kuk