Teplý kelový šalát

2013-03-12

Ingrediencie

  • 1 lyžicu oleja, 50 g prerastenej slaniny, 1 cibuľu, 150 g čerstvých húb, 0,5 dl bieleho vína, štipku mletého nového korenia, štipku tymianu, štipku mletého čierneho korenia, 200 g kelu, 150 g v šupke uvarených zemiakov.

Postup

Krok 1

Na lyžici oleja osmažíme na rezančeky pokrájanú prerastenú slaninu. Pridáme nahrubo pokrájanú cibuľu a na plátky pokrájané huby. Podlejeme bielym vínom, dochutíme novým korením, tymianom, čiernym korením a krátko podusíme. Na štvorčeky pokrájané kelové listy krátko sparíme vo vriacej vode a scedíme. Pridáme k nim na kolieska pokrájané, v šupke uvarené zemiaky a na slanine a cibuli podusené huby. Podávame k minútkovému mäsu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1100
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1101

Podobné recepty:
  • Kapustový šalát s chrenom

    Kapustový šalát s chrenom

  • Špargľový šalát s rajčiakmi a jogurtom

    Špargľový šalát s rajčiakmi a jogurtom

  • Brokolicový šalát

    Brokolicový šalát

kuk